Légzésfigyelő

2021.11.22 14:55
Légzésfigyelő

Légzésfigyelő

Légzésfigyelő

Sok szülőben felmerül a kérdés ilyenkor, hogy van-e egyáltalán értelme egy ilyen termékekre beruházni, hiszen a mi időnkben nem volt ilyen , mégis gond nélkül felcseperedtünk. Azonban mivel most már elérhetőek ezek a termékek , így a bölcsőhalál rátája is sokkal csökkent, így mindenképp ajánlatos egy légzésfigyelőt vásárolni gyermekünk részére. Másrészt az sem másodlagos szempont, hogy sok szülő, aki alkalmazza sokkal nyugodtabban tud pihenni, persze nyilván ott van az emberben a félelem és az ösztön, ami teljesen természetes egy szülő életében, viszont garantáltan kipihentebb lesz és nyugodtabb, ha tudja, hogyha baj van, a készülék rögtön csipog olyan hangosan, hogy még az „utca végén is meghallják. „

A légzésfigyelő megvásárlásakor mindenképpen le kell tesztelni az érzékenységet babával és nélküle. Amire viszont fontos odafigyelni, hogy megfelelő felületre tegyük az értékelőlapot. Amennyiben a matrac alatt csak rács van, akkor tegyünk alá egy nagyon vékony bútorlapot, vagy préselt lemezt.

A légzésfigyelő csak maximum 10-12 cm, vagy vékonyabb matrac alá helyezhető. Amennyiben ennél vastagabb a matrac  lehetőség van mobil légzésfigyelőt választani.

Nálunk pillanatnyilag 4 különböző márkából tudsz választani és ezeken belül is van több féle modell.

Baby Control

A baby control egyedülálló tulajdonsága az, hogy különlegesen nagy érzékelőlapokkal rendelkezik.  Az érzékelőlap nagyfokú oldalirányú érzékenysége miatt a tényleges lapméretnél lényegesen nagyobb felületet képes megfigyelni a készülék. Később, ha mégis szükség lenne rá, akár plusz két lappal bővíthető. Ennek a típusnak előnye a kedvező ár. Klinikailag tesztelt orvostechnikai eszköz, mely szakértelmet nem igényel, egyszerűen kezelhető.

BabySense

A Babysense  légzésfigyelő CE 0459 minősítésű orvostechnikai eszköz. Kék led jelzés mutatja, amikor a kisbabád egyenletesen veszi a levegőt. Ameddig a gyermeked nem képes még önállóan elmozdulni a kiságyban, addig elegendő az egyik érzékelőlap használata. Amikor már tud egyedül helyet változtatni, akkor be kell üzemelned a második szenzorpadot is.

Snuza

Snuza mobil légzésfigyelő egy továbbfejlesztett mobil légzésfigyelő, ami már nemcsak érzékeli, hanem beépített stimulációs rezgésével megpróbálja a baba légzését visszaállítani a normál szintre. Ez a rendkívül gyengéd rezgés klinikai vizsgálatok alapján az esetek 65%-ban már eléri célját és a légzés normalizálódik. A készülék a nedvességek beszivárgása ellen védett, speciális tömítéssel rendelkezik, így a pelenkából történő esetleges „kiszivárgás” a készüléket nem veszélyezteti. A fenti védettség nem jelent vízállóságot, a készülék vízbe nem helyezhető. Nem orvostechnikai eszköz!

Angelcare

Régebben lehetett találkozni 1 és 2 szenzorpados megoldásokkal, de ma már az Angelcare olyan érzékenységű szenzorpadot gyártott, amelyből már egy is elég a teljes ágyfelületre. Két érzékelőlapos, vezeték nélküli légzésfigyelő, Angelcare által továbbfejlesztett Sensasure technológiával készült szenzorpad. 40%-kal kisebb érzékelőpad, ami ugyanúgy a teljes kiságy felületén érzékel. Az érzékelőlap érzékenységét szabályozni lehet. Áramkimaradás esetén elemes üzemmódra vált.Nem orvostechnikai eszköz!