Incababy hinta

2022.03.21 13:32

Incababy hinta

Incababy hinta

Az Incababy hinta - akár már bölcsőhintaként is - remek választás a kisbabánk számára. Az alábbi cikkben segítünk választ találni arra, hogyan használhatjuk biztonságosan, milyen előnyökkel rendelkezik, hogyan fejleszti a kicsit, és hogy lehet-e benne altatni például. Napjainkban nem szükséges kertes házban lakni, ha gyermekünket hintáztatni szeretnénk. Nagyon sok plafonra szerelhető, biztonságosan rögzíthető beltéri hinta közül válogathatunk, ilyen többek között az Incababy hinta is, amely stabilitásának köszönhetően joggal vált a legkisebbek és a szülők kedvencévé. A  hinta nemcsak kényelmes és biztonságos termék, de lakásunk dísze is lehet, hiszen széles színpalettában kapható, így harmonikusan illeszkedik minden babaszobába vagy nappaliba. A termékhez passzoló színekben kiegészítőket is vásárolhatunk hozzá, ha szeretnénk a hinta élettartamát meghosszabítani, vagy még kényelmesebbé tenni kisbabánk számára.

Hogyan használjuk biztonságosan?

A hinta már újszülöttkortól biztonságosan használható bölcsőként. A puha, minőségi pamutszövet lágyan körbeöleli a babát, ami nyugtató hatással van rá. Hasfájás esetén is nagy segítségünkre lehet, ha finoman hintáztatjuk benne a gyermeket. További előny, hogy a süppedő felületnek köszönhetően nem deformálódik el a kicsi koponyája sem.

Altatás

A kisbabák hamar ellazulnak, és könnyebben elalszanak ringatás, hintáztatás, rugóztatás hatására. Rövid szundikra kiváló választás az Incababy hinta, hiszen így nemcsak gyermekünk alvási ciklusait ismerhetjük meg jobban, hanem nyerünk egy kis időt is, hogy utolérjük magunkat az egyéb elvégzendő feladatokban. Érdemes etetés után, álmosan a hintába tenni a babát, éjszakára viszont semmiképp ne hagyjuk benne, mivel miközben alszunk, nem fogunk tudni figyelni rá. Ügyeljünk arra is, hogy ahogy a kicsi növekszik, egyre nagyobb lesz a mozgásigénye is, így a hintában kevésbé tud majd forgolódni, mocorogni.

A legfontosabb tudnivalók

- érdemes fokozatosan hozzászoktatni a babát az új eszközökhez, mivel vannak gyerekek, akik kezdettől fogva szívesen hintáznak, míg mások érzékenyebbek az egyensúlyi ingerlésre.
- kezdetben csak ringassunk, később több alkalommal 10-15 percet is tölhetünk játékkal, mondókázással, énekléssel, amikor a kicsi a hintában ül.
- azért, hogy a baba biztonságban érezze magát felfedezés közben, tartsuk a szemkontaktust és viselkedjünk nyugodtan.
- ha már kúszik-mászik a gyermek, mindig aktívan figyeljük, és dugjuk ki a lábacskáit az erre kialakított nyílásokon.
- a baba gerince nem terhelődik, mivel vízszintesen fekszik a hintában. idővel, amikor önállóan képes ülő helyzetbe húzni magát, nyugodtan engedjük meg, hogy ezt gyakorolja. ha elfárad, vissza tudja magát engedni a hintában, így elkerülhető a túlerőltetés.
- az Incababy hinta terhelhetősége maximum 15 kg, ezért használata legfeljebb 3 éves korig ajánlott!