Játszószőnyeg

A baba figyelmének lekötésére is nagyon hasznos játék a már pár napos kortól használható játszószőnyeg. Az egészen pici baba eleinte csak figyeli az íves részről belógó mozgó, színes tárgyakat. Egy idő után viszont rájön, hogy saját maga is meg tudja lökni azokat apró lábaival. Pár hetesen kezével is próbálja elérni a játékokat. Hason fekve is nagyon sokat fejlődhet azáltal, hogy fejét megemelve már sokkal nagyobb teret lát be.

View:
Sort by:

3-4 hónaposan a pici oldalára fordul és a közelében levő zörgő mackófület kezdi gyűrögetni. Mikor már rutinosan forog, eléri a kezeivel a gumis rágókát, ami kitűnő ínymasszírozásra, a fogzás körüli fájdalmak enyhítésére is. Felfedező kedve egyre nagyobb, ezért megtanul kúszni, mászni, hogy elérjen minden távolabbi, magasabban lévő tárgyat.

Mikor már ülve is tud játszani gyermekünk, puha és színes szőnyegként használhatja a játszószőnyegét, melyet könnyen összecsomagolhatunk és magunkkal vihetünk bárhová. A későbbiekben falra rögzítve nagyon kedves, puha falvédőként funkcionálhat vagy a játékhíd levételével kis szőnyegként használható a babaszobában.

Ajánljuk ezt a játékot minden nagyszülőnek, rokonnak, barátnak, aki valami kedves és hasznos ajándékkal szeretné meglepni a várva-várt családtagot!