Légzésfigyelő

Az utóbbi év tizedben elterjedt hazánkban a légzésfigyelők otthoni használata. Korábban nem sok család vásárolt légzésfigyelő készüléket, azonban ma már természetes, hogyha új jövevény érkezik a családba, szükség van egy légzésfigyelőre, amelynek segítségével a nap 24 órájában figyelhetjük gyermekünket. Az anyukák rémálma, hogy amíg teregetnek vagy mosogatnak, valami történik babájukkal. Az ilyen eseteket könnyen elkerülhetjük, ha légzésfigyelőt használunk, hiszen azt a lakásban mindenhova vihetjük magunkkal, így akár mosogatás ér teregetés közben is hallhatjuk, ha baj van gyermekünkkel.

Nézet:
Sorrend:

Számos olyan eset látott napvilágot az elmúlt években, amelyek arról szóltak, hogy az ilyen légzésfigyelő készülékek segítségével hogyan mentették meg csecsemők életét. A légzésfigyelő szerkezet figyeli a baba légzését, és amennyiben 20 másodpercig nem érzékel levegővételt vagy mozgást, azonnal jelez a szülőnek, és a riasztással jelzi, hogy valami nincsen rendben. Sokan azért keresik nálunk a légzésfigyelő készülékeket, mert félnek a bölcsőhalál bekövetkezésétől.
A SIDS, vagyis a bölcsőhalál okai még mindig nem ismertek. Annyit tudunk, hogy az orvosok véleménye szerint a bölcsőhalál oka az, hogy az idegrendszer bizonyos részei nincsenek megfelelően kifejlődve. A légzésfigyelők használatát az orvosok is támogatják, mivel tapasztalataik szerint ezek a készülékek csökkenthetik a bölcsőhalál kialakulásának kockázatát. Áruházunkban számtalan légzésfigyelő készülék közül válogathat. Az olcsóbb árkategóriától kezdve a drágább légzésfigyelő készülékekig minden típust megtalálhat nálunk.