Mellszívó

A mellszívó használatának sok előnye van: segíthet megakadályozni a tejcsatornák eltömődését és a mell begyulladását, szaporíthatjuk is vele a tej mennyiségét (bár ez soha nem olyan hatékony, mint az igény szerinti szoptatás), sőt akinek felesleges teje van, akár félre is rakhat belőle, vagy éppen más kisbabáknak is felajánlhatja.
A mellszívókat két nagy csoportba oszthatjuk: vannak kézi készülékek, ezeket manuális erővel működtethetjük, illetve gépiek, melyeket elektromos áram hajt.
Az, hogy melyiket részesítjük előnyben, nagy mértékben függ attól, hogy milyen célra szeretnénk használni. Az elektromos mellszívókat inkább azoknak szokták javasolni, akik naponta többször is fejnek (például mert koraszülött babájuk van, esetleg annyi tejük, amit nem bír meginni a baba), míg a kézi mellszívót ritkább használatra, esetleg utazásokra ajánlják. A gépi mellszívók drágábbak, nehezebbek, nagyobbak, a kézi mellszívók olcsóbb árkategóriába tartoznak, kisebb helyen elférnek, a használatuk pedig jóval csendesebb.